Élményzóna

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Élményzóna Kiemelt

Mottó:

„Az akadályaid egyben a lehetőségeid.” (Kurt Hahn) 

 

Küldetésünk: A gyermekek, a fiatalok, és a felnőttek részére biztosítani a személyiségfejlesztés különböző lehetőségeit, különös tekintettel a mozgáson alapuló élmény általi nevelésre.

A módszer: A tapasztalati tanulás csoportdinamikai folyamatainak hatására a résztvevők új ismereteket szereznek. A tanulási, fejlesztési folyamat során előre tervezett, főleg szabadtéren, természeti környezetben, szándékoltan szokatlan helyzetbe hozva, strukturált gyakorlatokat végeznek. A feladatok egymásra épülnek, és úgy állítjuk össze, hogy mind az egyénnek, mind a csapatnak kihívást jelentsenek, ugyanakkor mindenki számára teljesíthetők legyenek.

A tevékenységek között szerepelnek problémamegoldó feladatok, kalandos, mozgást igénylő tevékenységek, valamint kreativitást és csapatmunkát igénylő feladatok. A jól tervezett folyamat hatására a gyakorlatok egyfajta áramlat-­élményt nyújthatnak. A csoportosan leküzdött feladatok pozitív megerősítést adnak, ami erősíti a motivációt, az elköteleződést, a csapatszellemet.


Fő profilunk a cselekvés alapú tapasztalati tanulás, mely magában foglalja:

  • a gyermek – és felnőtt animációs programokat, outdoor sportok,
  • a fejlesztő tréningeket (csapatépítés, motiváció-rugalmasság tréning, konfliktuskezelés, agressziókezelés, bűnmegelőzés-szenvedélyalternatíva tréning, pályaorientáció-karriertervezés tréning),
  • a Családsportot,
  • a fiatalokkal foglalkozó tanárok, mentorok, vezetők képzését,
  • a Sport Általi Nevelés (SPÁN) élménypedagógiai alapokon nyugvó programjait,
  • Táborok szervezését. 

A játékos mozgással a résztvevő szinte észrevétlenül bevonódik, mozgásrepertoárja bővül, a szokatlan helyzetek pedig kimozdítják a komfortzónából. Az izgalom, kockázat, kíváncsiság iránti vágy egyre nagyobb, a csapatban dolgozók egyre bátrabbak lesznek. A komfortzónából máris a tanulási zónában találják magukat, ahol megtapasztalhatják saját vagy mások határait, miközben fejlesztik mozgásképességüket. 

Érdeklődj! Hívj bátran! Horváth András vezető tréner mobil: 0630-99-37-302, e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

 

Futó Projektjeink ITT