+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

Élménypedagógia, egy izgalmas módszertan, ami játszva sajátítható el Pécsett.

Élménypedagógia csapatépítő játékok módszertana

Gyere, próbáld ki nálunk a pécsi Élményzónánál!

Szeretnél egy olyan tanulási módszert kipróbálni, amely nem unalmas előadásokon, hanem izgalmas kalandokon alapul és az élménypedagógia csapatépítő játékok alapja?

Akkor az élménypedagógia neked való!
– A módszertan az közvetlen élményt, a tapasztalatot használja alapként a tanuláshoz. Nem elég hallani vagy olvasni valamiről, hanem meg is kell tenni, kipróbálni, átélni. Így a tanulás nemcsak hatékonyabb, hanem élvezetesebb is lesz.
– Az élménypedagógia egy olyan aktív tanulási forma, amely a résztvevők közvetlen tapasztalatát elsődleges információforrásként használja a tanulási folyamatban.
– Nem csak a tudást, hanem a képességeket és az attitűdöket is fejleszti. Segít abban, hogy jobban megismerd magad, másokat és a környezetedet. Rádöbbensz arra, hogy mire vagy képes, milyen erősségeid és gyengeségeid vannak, hogyan tudsz együttműködni másokkal, hogyan oldasz meg problémákat és hogyan kezeled az érzéseidet.
– Az élménypedagógia szöges ellentéte az előadásokon alapuló módszernek. Nem ülsz passzívan egy padban, hanem aktívan részt veszel a tevékenységekben. Nem csak hallgatod a tanárt vagy a trénert, hanem beszélgetsz vele és a többiekkel. Nem csak jegyzetelsz vagy vizsgázol, hanem reflektálsz és értékeled a tapasztalataidat. Nem csak tanulsz, hanem élsz!
– Az élménypedagógia egy markáns irányzata, alternatív pedagógiai módszer. Fizikai, kognitív vagy szociális kihívást jelent a tanuló számára. Gyökerei az outdoor és a kalandpedagógiába nyúlnak vissza.
– Az outdoor pedagógia a természetben zajló tevékenységeket használja tanulási eszközként.
– A kalandpedagógia pedig olyan szituációkat teremt vagy használ ki, amelyek bizonytalanságot vagy kockázatot hordoznak magukban. Ezek a tevékenységek fokozzák az adrenalinszintet és az érdeklődést, de biztonságosak és kontrolláltak.
❗A játékokat régóta használják a szórakozás, a szórakoztatás és a tanulás forrásaként. A tapasztalati tanulás az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, mivel a pedagógusok keresték a módját annak, hogy a tanulást élvezetesebbé tegyék a diákok számára.
Izgalmas kérdés, hogyan lehet a tapasztalati pedagógiát alkalmazni a szabadtéri játékok fejlesztésénél, hogy olyan élményeket teremtsünk, amelyek egyszerre szórakoztatóak és tartalmasak.
❗Ha szeretnéd megismerni az élménypedagógiát közelebbről, akkor csatlakozz hozzánk! Nálunk nemcsak tanulsz, hanem jól is érzed magad! Jobb csinálni, mint beszélni róla! És azonnal alkalmazható tudást kapsz. Most a nyári gyerektáborok facilitátorait képezzük majd.
📌Ezt most megnézem itt lent:

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva