+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

Tapasztald meg a varázslatos önkénteskedés világát!

Önkénteskedés – Legyél része a csapatunknak az Élményzóna Egyesületnél!

Önkénteskedés, betekintés az élménypedagógiába!

Kedves Szülők és Gyerekek!

Van egy fantasztikus lehetőségünk, amit most szeretnénk nektek bemutatni! Az Élményzóna Egyesületben lehetőséged van csatlakozni egy különleges csapathoz, és átélni a varázslatos önkénteskedés élményét. Talán már hallottatok rólunk, vagy talán most találkoztok először az Élményzónával, de egy biztos: itt a lehetőség, hogy megváltoztasd a nyári szüneted, a középiskolás éveid vagy az egyetemi gyakorlatod – és egyúttal mások életét is!

Engedd meg, hogy röviden bemutassam magam:

Én Horváth András vagyok, Lara apukája, és hihetetlenül büszke vagyok a lányomra, aki már 5 éve, 9 éves kora óta önállóan vezet játékokat az Élményzóna táborokban. Igen, jól olvastátok! Még nekem is hihetetlennek tűnik. Egy kisgyermek, akinek energiája, tudása és lelkesedése felnőttekével vetekszik. Nem, hogy vetekszik, le is győzi azt. Mert egy gyermek sokkal profibb a játékokban, hiszen ez lenne a fő munkájuk, tevékyenségük. Jobban tud kötődni, kapcsolódni a korosztályához, nem fárad el, a játékok során erősebben töltődik, mint egy felnőtt. A felnőtt nevelők, pedagógusok természetesen ugyanúgy ott vannak, megadják a táborok kereteit, de igenis bátran lehet és kell is megadni a lehetőséget az ifjú és még ifjabb titánoknak. Bizony!

De nem csak Lara az egyetlen, aki ilyen fantasztikus élményeket élhet át az Élményzónában. Mindenkinek lehetősége van csatlakozni hozzánk és kis csapatunk tagjává válni! Tehát, ha te mondjuk 13 éves elmúlottál és már unod a nyári táborokat, ciki lenne résztvevőként menni, akkor gyere animátorként! Vagy ha középiskolás vagy már, akkor igazolhatod az 50 órát, ami kötelező amúgy is. Miért ne élvezhetnéd a kötelezőt? Ha pedig egyetemre jársz, akkor szakmai gyakorlatnak nagyon is jól jön majd az élménypedagógia módszertana.

De mivel is foglalkozik pontosan az Élményzóna Egyesület? Ha ellátogatsz a www.elmenyzona.hu oldalra, megtalálod a részleteket, de elmesélem röviden. Az Élményzóna Egyesület olyan élménypedagógiai programokat szervez gyerekeknek, ahol a játék és a tanulás összekapcsolódik. Lehetőséged lesz részt venni ingyenes képzésen, ahol megtanulhatod, hogyan vezess le játékokat, és megtapasztalhatod, milyen érzés a kicsik kedvenc játszótársának lenni, egyfajta „nagytestvér”.

Az Élményzónában a fő munka az együtt játszás, a játékok vezetése lesz. Igen, TE fogsz játékot vezetni! Megtanulod tőlünk azokat a technikákat, amikre szükséged lesz, és alkalmazhatsz olyan játékokat is, amiket saját magad találsz ki.

Nálunk nem csak szórakozhatsz és fejlesztheted a kreativitásodat, hanem számos más fontos képességet is elsajátíthatsz. Ha ügyes vagy, megtanítunk arra, hogyan nevelj szelíden és hogyan legyél következetes. Megtanulhatod, hogyan oldj meg konfliktusokat és legfőképpen, hogyan segíts másoknak, hogyan vigyél örömöt az életükbe.

Ha most már izgatottan várod, hogy hogyan jelentkezhetsz, ne aggódj, nagyon egyszerű! Csak töltsd ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot:

Kapcsolatfelvételi űrlap

Ne habozz, ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget! Legyél része a csapatunknak, az Élményzóna Egyesületnél, és tapasztald meg az önkénteskedés varázslatos világát. Azt ígérjük, hogy nem fogsz csalódni!

Várunk szeretettel!

Az Élményzóna Egyesület csapata

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva