+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Csapatépítő programok
itt a Mecsekalján vagy
bárhol az országban

Szakadjatok ki végre ténylegesen a megszokott munkanapokból és vegyetek részt egy összekovácsoló erejű, felejthetetlen csapatépítőn!

Izgalmas, érdekes, rólad szól!

Mi arra törekszünk, hogy a hagyományos csapatépítő játékokkal szemben – amelyek már elvesztették újszerűségüket, és gyakran unalmasnak is nevezik őket -, hogy valódi és megismételhetetlen élményt nyújtsunk a résztvevőknek.

Ezek az elvek voltak az egyedüli szempontok, amelyek alapján a beltéri és kültéri csapatépítő gyakorlatok kiválasztása történt.

Tervezd meg a programot, ahogyan szeretnéd!

Készek vagyunk együttműködni az ötletek kidolgozásában. Alkalmazkodóképesek vagyunk. Elmondod mit – esetleg azt, hogy hogyan – szeretnél, mire van szükséged, majd közösen ötletelünk és tervezünk. És máris megszületik a cégre szabott ajánlat.

Csapatban dolgozunk!

Élményközpontú programok, emberléptékű megközelítéssel!

Minden programunk a csapatmunkára, a problémamegoldásra, a társak támogatására és a közösségépítésre épül.

Csapatmunka, jó kommunikáció, együttműködés, gyors alkalmazkodás a váratlan változásokhoz és hatékony problémamegoldás. Ezek a kompetenciák kellenek egy jó csapatnál is

FRISS! SZABADTÉRI SZABADULÓ PROGRAM!

MEGKERESŐS-MEGTALÁLÓS

⇒MEGNÉZEM ITT!⇐

Csapatépítő Programok Országszerte

Csapatépítő programjaink elsődlegesen Pécsett és a régióban érhetők el. De tartottunk csapatépítést Szombathelyen, Miskolcon, Budapesten, Békéscsabán és szerte az országban.
A megfelelő helyszín és szállás felkutatását is vállaljuk!

A csapatépítő tréningek általában a csapatmunka javítására és a csapat tagjainak kommunikációjának fejlesztésére fókuszálnak. Az ilyen tréningek általában elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmaznak, és a résztvevőknek lehetőségük van konkrét problémáik megoldására és a későbbiekben alkalmazható tudást szerezni.

Az élményalapú csapatépítés viszont inkább a csapat tagjainak együttműködését és összetartozásérzetét erősíti, egy élményalapú aktivitásokon keresztül. Az ilyen aktivitások gyakran a természetben vagy kültéren zajlanak és a csapat tagjai együtt dolgoznak egy feladaton. Az élménycsapatépítés inkább a csapat összetartozásérzetét erősíti.
Az élményalapú csapatépítés gyakran nagyon aktív és szórakoztató, ami segíti a csapat tagjainak a kikapcsolódást és a stressz oldását. Az ilyen aktivitások gyakran a csapat tagjainak kreativitását, ötletességét és önbizalmát is fejlesztik, továbbá abban a folyamatban segít, hogy a csapat tagjai jobban megismerjék egymást, és közelebb kerüljenek egymáshoz. Ez a fajta megközelítés gyakran jó lehetőséget biztosít a csapatnak, hogy egyénileg és közösen is könnyebben kimozduljanak a komfortzónájukból.

A csapatépítő tréningek jellemzően előadásokból, workshopokból, páros, kiscsoportos vagy nagycsoportos tevékenységekből állnak, amelyek célja olyan készségek elsajátítása, mint a hatékony kommunikáció, a problémamegoldás és a konfliktuskezelés. Gyakran az eredményesség, a számok vagy a tréning végére elérni kívánt konkrét képesség, tevékenység, viselkedésforma van a fókuszban.


Másrészt az élmény alapú csapatépítés olyan egyedi élmények létrehozására összpontosít, amelyek az interperszonális kapcsolatokat és az együttműködést hangsúlyozzák, oktatás vagy formális tanulás nélkül. Az ilyen jellegű tevékenységek során a résztvevők együtt dolgoznak rejtvények megoldásán vagy kihívások teljesítésén, azzal a céllal, hogy kialakuljon az egymás közötti bizalom.
Végső soron mindkét megközelítés célja a csapatteljesítmény javítása, azonban a cél elérésére szolgáló módszereik jelentősen eltérnek egymástól.

Miben mások?

Mindkét módszert a hatékony csapatok létrehozására és fenntartására használnak. Míg az előbbi arra összpontosít, hogy az egyéneket felvértezze a közös munkához szükséges készségekkel, az utóbbi arra összpontosít, hogy a valós életben hús-vér kapcsolódásokat hozzon létre, erősítve a közösséget.

A csapatépítő tréning olyan oktatási megközelítés, amely segít a csapat tagjainak megérteni, hogyan kell egymással együttműködni, olyan alapelvek megtanításával, mint a kommunikáció, a problémamegoldás, a döntéshozatal, a bizalom és a vezetés.

Olyan tevékenységeket tartalmaz, mint az előadások, megbeszélések, kooperatív gyakorlatok és szituációs játékok, amelyek célja a tagok közötti kölcsönös megértés kialakítása. Gyakran professzionális trénerek vezetik, akik a csapatdinamika szakértői.

Ez a módszer segíthet a csapatoknak abban, hogy megtanulják, hogyan hozzanak közösen döntéseket, vagy hogyan építsenek közös értékeket, miközben egyúttal javítják a személyközi kapcsolataikat.

Ennek a megközelítésnek a legnagyobb előnye, hogy:

–  a csapatok megérthetik, mi teszi őket sikeressé.

– az egyének olyan készségeket sajátítanak el, amelyek elengedhetetlenek a hatékony csapatmunkához, mint például az aktív hallgatás, a konfliktuskezelés és az együttműködés.

– a csapatépítő tréning megkönnyíti a tagok számára az együttműködést, mivel már ismerik egymás erősségeit és gyengeségeit.

– lehetőséget ad a csapatoknak arra, hogy azonosítsák a fejlesztésre szoruló területeket, így ennek megfelelően tudnak cselekedni.

A tapasztalati csapatépítés azt jelenti, hogy a résztvevők olyan élményközpontú, sokszor kimondottan és célzottan szórakoztató tevékenységekben vegyenek részt, amelyek elősegítik a köztük lévő együttműködést egy valósnak tűnő, keretbe ágyazott élethelyzetben. Sokszor a kerettörténet is segíti ezt a fajta kontextusba helyezést.

A tevékenységek általában problémamegoldó feladatokat vagy fizikai kihívásokat foglalnak magukban, amelyek leküzdéséhez össze kell dolgozni, hogy elérjék a közös célokat, sikeresen teljesítsék a feladatokat.

Ezek a programok lehetővé teszik a csapatok számára, hogy jobb kapcsolatokat alakítsanak ki, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak arra, hogy a tagok betekintést nyerjenek egymás erősségeibe, gyengeségeibe, képességeibe, stílusába stb.

Az élményalapú csapatépítés legnagyobb előnye, hogy:

– a gyakorlatias megközelítésnek köszönhetően képes elősegíteni a csoporttagok közötti bizalom egységét és az együttműködést.

– a résztvevők képesek egymással szemtől szemben interakcióba lépni, ami jobb kommunikációhoz vezet.

– a csapat tagjai aktívan részt vesznek a különböző feladatokban.

– használják a kreativitásukat és problémamegoldó képességüket.

– egyszerre szórakozás (élmény) és tanulás (magunkról, egymásról) a játékokon keresztül.

Összefoglalva, mindkettő csapatépítés hasznos a fejlődő, összetartó, sikeres csapatok erősítésére, azonban a választás függ a konkrét igényektől, céloktól és az érintett szervezettől. A cégek leggyakrabban az élményalapú csapatépítést kérik tőlünk.

 • Vezérelvünk!

  Mi is azt szeretnénk, ha Te és a munkatársaid jól éreznék magukat. Mi mindent megteszünk ennek érdekében, ez biztos!
  Számunkra még valami fontos: hogy mi is jól érezzük magunkat, mert ez is fokmérője egy sikeres csapatépítésnek.

 • Találunk megoldást!

  Figyelmet fordítunk az igényeidre, miközben azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a számotokra legvonzóbb lehetőséget.
  Az ajánlatkérés után egy telefonos konzultáció következik, ahol tisztázzuk, pontosítjuk a helyzetet, meghallgatjuk az igényeidet, és közösen ötletelünk tovább egészen addig míg meg nem találjuk a legjobb megoldást.

 • Mindenben számíthatsz ránk!

  A rendezvényed megtervezése a mi kezünkben van! Ha kell segítség a program összeállításában, a helyszín kiválasztásában vagy a catering koordinálásában, akkor jó helyen kopogtatsz!
  Amilyen forgatókönyvet szeretnél Beltéren vagy kültéren? Kvízjáték vagy élményprogram? Egytéren belül vagy forgószínpad módszerrel. Nem gond, kipróbált mindegyik!

 • Ahova szeretnéd!

  Nekünk ez nem gond! Szolgáltatásainkat az ország bármely pontján igénybe veheted.

 • Hozzátok is elmegyünk!

  Nem meglepő, hogy egy cég a saját irodájában tartja a csapatépítő foglalkozást és erre kér ajánlatot. Praktikus lehet például akkor, ha több műszakban is dolgoznak vagy túl nagy áldozattal járna egy külső helyszín. Képzett szakembereink hozzászoktak ehhez, így ez nem akadály.

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva