+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Kalandnapok – GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

 1. Mi az a Kalandnap és miért fontos?

A Kalandnapot cégek, iskolák, egyéb szervezetek szokták megrendelni egyértelműen rekreációs céllal. Cél: kimozdulni a komfortzónából, fizikai, lelki és szociális kihívás elé állítani a résztvevőket. Együttműködés, problémamegoldás, társas támogatás, bizalomfejlesztés jön létre. Csupa olyan kompetencia, mely a munka világában is lényeges elem. Ezt nem kell túlgondolni, játsszunk és baromi jól érezzük magunkat!

 1. Energetizáló rész
 2. Fő rész: forgószínpad-jellegű feladatok, játékok
 3. Záró rész: levezető játékok, eredményhirdetés, stb.
 1. Van-e gyakorlati példa vagy videó, hogy nálatok hogy néz ki egy Kalandnap?

Igen van, a www.elmenyzona.hu/kalandnap oldalon illetve a youtube csatornánkon. De annyira különbözőek a kérések, hogy szinte bármit meg tudunk valósítani. De van telefonos applikációra épülő megkeresős megtalálós NAVIGÁTOR játékunk is, melyben el lehet rejteni belsős kvízeket, kihívásokat is. Ez is kipróbált, bevált játék.

 1. Hogy kell elképzelni a Kalandnap helyszínét, terét? Hol lesznek a csapatok?

Lehet egy közös térben is szabadéten vagy beltéren. És lehet forgószínpad-jelleggel. Mindenki egy adott állomáson kezdi és egy bizonyos idő után vándorolnak a csapatok. Amikor utóbbi kerül lebonyolításra, akkor is vannak energetizáló játékok, amivel megalapozzuk a Kalandnap hangulatát. De speciálisabb elképzelést is meg tudunk valósítani. Vezettünk már Kalandnapot vízben (Vízi vetélkedő) vagy éppen jégen (Heves jeges). Levegőben még nem!

 1. Milyen helyszínen tudjátok lebonyolítani a Kalandnapot?

A megrendelő helyszínén, telephelyén, székhelyén vagy külső helyszínen is. Egyeztetés alapján.

 1. Helyileg korlátozott vagy országos a jelenlétetek?

Pécsi csapat vagyunk, de bejártuk már az egész országot. Bárhol le tudjuk bonyolítani a rendezvényt. Pécsett és Baranyában nagyon nagy a helyismeretünk.

 1. Tudtok-e segíteni a helyszín kiválasztásában, biztosításában?

Igen!

 1. Tudtok-e segíteni a catering szolgáltatásban?

Igen!

 1. Korosztályspecifikusan is tudtok programot?

Igen, minden esetben kitérünk a korosztályi specialitásokra. A Kalandnapot úgy állítjuk össze, hogy mindenkinek kihívást jelentsen és mindenki meg tudja oldani az adott feladatot. Hiszünk abban, hogy a csapat több, mint részek összessége!

 1. Mennyi időt kell szánni egy Kalandnapra?

Többfélét kértek már tőlünk, de a klasszikus a 2,5-3 órás. Vagy egy délelőtt, vagy egy délután. De egy, sőt 2,5 napos Kalandnapot is tartottunk már.

 1. Hol lehet megrendelni a Kalandnapot és milyen árakat lehet várni?

A www.elmenyzona.hu/kalandnap oldalon tájékozódhatsz. A kitöltött adatlap után felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül és továbbgondoljuk az ötletedet. Telefonon keresd Horváth Andrást: +36 30 99 37 302 vagy Horváth – Majoros Krisztinát: +36 70 779 6901

 1. Mikor a legjobb időpont egy Kalandnap megrendelésére?

Bármilyen időpont. Akár hét elején, akár a munkahét végén vagy éppen hétvégén. Valami miatt általában a pénteki napot szokták kérni az együttműködők. De nem ritka a szombati vagy vasárnapi rendezvény sem.

 1. Mikor érdemes a Kalandnapot megszervezni? Az évszakoknak van-e hatása erre?

Erre sincs recept, mert volt már télen is, de a jó idő beköszöntével a szabadtér adta lehetőségek dominálnak (április-október között).

 1. Milyen előkészületeket kell tenni a Kalandnap előtt?

Részletes információáramlás a megrendelő és köztünk. Melyek az előzmények, milyen célból tartják, mit kell tudni a résztvevőkről. De erre van egy célirányos adatlapunk is a későbbiekben. Az első, hogy kérj egy elköteleződésmentes ajánlatot!

 1. Milyen hatásokat vált ki a Kalandnap program a résztvevőkre?

Mi az Élményzónánál hangsúlyozzuk a „Választható Kihívás” elvét. Ez azt jelenti, hogy arra kérjük a résztvevőket, hogy tegyenek hozzá az élményhez a lehető legaktívabb formában (és természetesen arra kérjük a megrendelőt is, hogy készítse fel a résztvevőket erre). Hiszen a kihívás az a saját választásunk. Lehet egy Kalandnap nagyon élvezetes, ha mi magunk úgy állunk hozzá. Henry Ford híres mondása szerint „akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz”. Ahol a fókusz, ott a növekedés. Úgyhogy mindent bele!

És milyen hatást válthat ki? Javulhat a kommunikáció, empátia, bizalom, társas támogatás, problémamegoldás.

 

 

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva