+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

PÉCSI GYEREKTÁBOROK A NYÁRI SZÜNETBEN!

Kedves Szülők, Nagyszülők és Gyerekek! Elindult a jelentkezés a 2024. évi táborainkra! Legyetek résen, mert hamar betelnek!

Hogyan kösd le gyermeked figyelmét a nyári szünetben, úgy, hogy neked ne is kelljen kivenni szabadságot, ráadásul úgy, hogy a teljes hetet vagy akár több hetet is élvezze?

ÉLMÉNYPEDAGÓGIA A JAVÁBÓL!
Tapasztalati tanulás, az élményközpontú módszertan, a játékos tanulás!

RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

Egy felejthetetlen, izgalmas NYÁRI TÁBORHOZ mit szólnátok?

Gyerekkorodban te is ebben a táborban szerettél volna részt venni.
Ez bizony nem gyermekmegőrző, nem letudjuk a feladatot, nem túléljük a napot, hanem együtt játszunk a gyermekeddel, együtt fejlődünk (mi is!). A szülőknek pedig egy hatalmas taps, akik eddig isbíztak bennünk!
És a bizalom nagy kincs: köszönjük!
Ígérjük, idén is megháláljuk!

A NYÁRI SZÜNETBEN mind a 4 tematikával jelen leszünk! 

Jelentkezz gyermekeddel és foglald le időben az időpontokat!

És erre a kalandra akár a testvér vagy a barát is jöhet ám, ne felejtsetek el szólni nekik!

A helyek korlátozott számban elérhetők, siess, nehogy lemaradj!
Rengeteg játék, vetélkedő, kaland vár a gyerekekre. A teljes napközit az önfeledt mozgásra építettük.

1. Kalandtábor

Szokatlan helyzeteket teremtve, biztonságos keretek között a gyerekeket kimozdítjuk a komfortzónából.

 A táborlakók kikapcsolódnak, és tartalmas szórakozás keretében a játékos feladatokon keresztül minél jobban felszabadulnak. Megismerik saját és mások határait, fejlesztik társas készségeiket.
Olyan élménypedagógiai elemekre épülő gyakorlatok és játékok kerülnek lebonyolításra, melyek lehetőséget adnak az egyéni és a társas készségek fejlesztésére, a résztvevők adrenalinszintjének emelkedésére biztonságos körülmények között.
A Kalandelemek kipróbáltak, az élmény garantált! Az elmúlt 6 évben több, mint 1200 gyermek érezte magát nálunk felhőtlenül. Többen közülük 3-4 hetet is voltak.

Nagyon, nagyon büszkék vagyunk!
A résztvevő gyermekekre és a játékmesterekre egyaránt! A játék nem gyerekjáték, kőkemény munka, és ezt tudjuk ott mindannyian (gyerkőcök, animátorok). Ez bizony nem gyermekmegőrző, nem letudjuk a feladatot, nem túléljük a napot, hanem együtt játszunk a gyermekeddel, együtt fejlődünk (mi is!). A szülőknek pedig egy hatalmas taps, akik bíznak bennünk! És a bizalom nagy kincs: köszönjük!
Idén is megháláljuk!

A módszertanról: Itt!

Keress minket és biztosíts gyermekednek valós élményeken alapuló, nem csak nevében, hanem tartalmában is KALANDOS hetet!

Jelentkezz gyorsan és foglald le az időpontot!

RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

2. Katonai Expedíciós Túlélőtábor

Nagyon friss tematika! Legújabb táborunk, ahol a gyerekek képessé válnak a túlélésre. 🙂

Az álmod volt, amikor kicsi voltál, hogy katonáskodj, akadálypályán fuss, tudj tájolni, térképet olvasni, tüzet gyújtani, csomót kötni, a természetben biztonságosan közlekedni, rendet, fegyelmet tanulni?
Most ezt megvalósíthatja gyermeked!

És erre a kalandra akár a testvér vagy a barát is jöhet ám, ne felejtsetek el szólni nekik!

Gyertek, jelentkezzetek, várunk!

  FOGLALJ HELYET ITT LENT!

RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz! 

Tematika:

 

– Túlélési alapismeretek
– Tűzgyújtás
– Csomókötés
– Menedék építése
– Akadálypálya
– Íjászat, botvívás 
– Erdei túlélőgyakorlat 
– Álcázási ismeretek, fedezék kialakítás 
– Tereptan, térkép olvasás, tájolás 
– Airsoft lövészet, lőgyakorlat  
– Katonai rendfokozatok ismerete
– Alaki kiképzés
– Katonai testnevelés
– Kincskeresés, próbatételek csapatban: kincskeresés tájolóval, telefonos túra alkalmazással és GPS-es helymeghatározó használatával
– mini – exatlon vetélkedő

3. Adventure Camp

A hagyományos kalandtáboron kívül egy végig angol nyelvű tábor is lebonyolításra kerül majd, ahol ténylegesen, végig idegennyelven folyik a program. RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

Játékos társas készségfejlesztésről van szó, ami saját élményű, cselekvésközpontú tapasztalati tanulásra épül!

Mi is ez?

A köszöntéstől kezdve, az instrukció kiadáson, a páros, kiscsoportos, nagycsoportos stratégialkotáson, a játékokon keresztül egészen a reflexiós körig minden angolul fog zajlani.
Tapasztalati tanulásról van szó, mert a játékban tapasztaltakat később beépítjük a következő játékba vagy éppen az életben felhasználható tanulságokat fogalmaznak meg a gyerekek. Bizony, mint a felnőttek csapatépítőjén!

Az első nap délelőtt, délután még talán nehéz lesz, fordít a gyermek magyarról, angolra. Aztán angolról magyarra… De eljön az a pont – az élményközpontú módszernek köszönhetően szinte átmenet nélkül -, amikor átáll az agy az idegennyelvre.

Izgalmas nyári kalandra hívjuk gyermekeiket a pécsi Élményzónás Angol Kalandtáborba, ahol a játék és az angol nyelv tanulása egyesül!
📖 Tudjuk, hogy szeretnék, ha gyermekeik hasznosan töltenék a szünidőt, miközben fejlődnek és új barátságokat kötnek.
 
🏰 Az Élményzóna ezt kínálja, egy olyan táborban, ahol az angol nyelv nem csak tananyag, hanem a kaland része is.
🤔 **Miért az Élményzónás Angol Kalandtábort válasszák?**💬 **Angol nyelv**: A tábor alatt végig angolul kommunikálunk.
🎢 **Kaland**: A tábor programjai kihívásokkal teli kalandok.🛡️ **Biztonság**: Folyamatos felügyelet és a biztonsági előírások szigorú betartása mellett biztosítjuk a gyerekek jólétét.
🙋‍♂️ **”Mit tegyek, ha gyermekem nem beszél jól angolul?
 
„** Táborunkban a következő témákról lesz szó:
szabadidő és hobbi, család és barátok, utazás, nyaralás, hétköznapi rutin, időjárás, közlekedés, sport, étkezés, stb.
A játékos, élményalapú módszerünk segít a nyelvi korlátok leküzdésében.
🏕️ Csatlakozzanak hozzánk a nyári kalandba!
✨ Ne hagyják ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hogy gyermekeik felejthetetlen nyári élményekkel térjenek haza, miközben az angol nyelvet is gyakorolják!
 
👫 Várjuk a kis felfedezőket az Élményzónás Angol Kalandtáborban!

Jelentkezz gyorsan és foglald le az időpontokat! RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

4. ÖNISMERET, PÁLYAORIENTÁCIÓ, ÉLETPÁLYAÉPÍTÉS

Kiknek? Akik most mennek 7. vagy 8. osztályba. RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

Mert véleményünk szerint ez pedig a másik nagyon fontos terület az idegennyelvtudáson kívül.

Milyen pályára álljon a gyermek, hogy ne „munkába kelljen mennie”, hanem a hivatásának élni! Hogy amikor jön a hétfői nap a nagybetűs életben, akkor az ugyanolyan legyen, mint a péntek vagy szombat. Persze ha ez igaz, akkor a szombat vagy a vasárnap ugyanolyan lesz, mint a hétfő: ajándék. Mert közelebb van az általa szeretett területhez. De legalábbis távolabb attól, ami mellékvágányt vagy vakvágányt jelentene az életpálya tervezés szempontjából. Ezt is játékosan, a sajátélményű, cselekvésorientált tapasztalati tanuláson keresztül. Igen, ez az élménypedagógia.

Élmény és tanulás egyszerre, miközben játszunk és fejlődünk.

Apa! Ma pályaorientációs nap volt a suliban és elmentünk a BIOKOM-hoz…

És évente mindig elmennek valahova. Teljesen véletlenszerűen. Mert hát pályaorientációs nap van, valahogy ki kell pipálni. Hát elmegy az osztály egy céghez (majdnem mindegy milyenhez, hiszen nem valós szükségletekre épül). De hogy a gyerek mit tud, mire képes, azzal nagyon keveset foglalkoznak. Pedig alapvetően a gyermek képességeit kellene mérni, abból kiindulni.

De egyelőre úgy néz ki, mint ha vakon lőnének egy céltáblára. „Ha nem tudod milyen kikötőbe tartasz, semmilyen szél nem jó” – mondja Seneca.

Az irány meghatározásához pedig a gyermek orientációján keresztül visz az út. „Kislányom”, de inkább nagylányom 13 éves. Ott lesz a pályaorientációs táborban, mert ott a helye.

Mert meg akar győződni róla, hogy:

- mire képes, mit tud,

- miben jártas,

- milyen dolgok érdeklik

- melyek a jellemvonásai

Megtudhatja, milyennek látja magát, milyennek látják mások.

Kérdések, melyekre választ kapsz te is:

- Mennyire vagy komoly, megfontolt?

- Mennyire vagy nyitott?

- Mennyire szeretsz nyilvánosság előtt szerepelni? 

- Milyen technikai érzékkel rendelkezel?

- Milyen a tájékozódási képességed?

És még? És milyen foglalkozások közül választhatsz? Mit vársz el a pályádtól? Milyen foglalkozási csoportok vannak? Hogyan tudhatunk meg többet azokról a foglalkozásokról, melyek érdekelnek? Megtudhatjuk még, hogy egy csapatban milyen csapattag típus vagy, illetve milyen a befolyásolási, konfliktuskezelési stílusod. Mindezt játékosan.

Önismereti, csapatépítő játékok lesznek. És ezeket a játékokat követi egy-egy pályaorientációs blokk. Ez egy tréning, ahol alapvetően játszunk és tanulunk. Észre sem vesszük, hogy tanulunk, mert játék központú a gyakorlatunk.

Szeretünk és tudunk játszani.

A hét végén pedig egy interaktív, pályaorientációs játékkal készülnek majd a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakemberei is.

Ez az a tábor, ahol 12-14 évesen is szívesen részt vettem volna. Tényleg!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos a pályaorientáció. Ezekben az években a legbefolyásolhatóbb egy gyermek és rajtunk szülőkön is múlik, hogy gyermekünk elkészüljön az élet kihívásaira. Azért vagyunk itt, hogy támogatást nyújtsunk az út során, fedezzük fel együtt a lehetőségeket, bővítsük együtt látókörödet!

 Jelentkezz gyorsan és foglald le az időpontokat!

5. ROBOTIKA TÁBOR

Ne hagyd ki ezt az izgalmas lehetőséget, hogy a gyereked robotikát tanuljon, miközben jól szórakozik! RÉSZLETEK a JELENTKEZÉSI ŰRLAPON: helyszín, árak, mit tartalmaz!

 A táborban résztvevő fiatalok naponta 08:00-12:30 óra között élményalapú pedagógiai módszerekkel ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival, délután pedig az élménypedagógia segítségével  kalandos játékokban vehetnek részt.

A programozási alapok mellett LEGO© MINDSTORMS© EV3 robotok programozásával játékos formában gyakorolják a programozást, megismerik az automatizálás és a robotika alapjait.

A tábor szakmaiságát az egyedi, többéves szakköri/tábori, oktatási és versenyfelkészítési tapasztalat alapján kidolgozott, szellemi tulajdonvédelemmel védett tematika, valamint az oktató magas szintű felkészültsége biztosítja.

Oktató: Schlepp Péter villamosmérnök

Tematika:

 • Mindstorms robotok programozása!
 • Beszélgetés a robotokról, a robotikáról
 • A programozás alapjai
 • Egyszerű mozgások
 • Szenzorok használata
 • Hangszenzor
 • Vezérlési szerkezetek
 • komplex feladatok megoldása

Délutáni tematika:

 • Játékos, mozgásos csapatépítő foglalkozások
 • GPS alapú megkeresős-megtalálós játékok a városban és a Mecsekben
 • Térképolvasás

Jelentkezz gyorsan és foglald le időben az időpontokat!

Rólunk mondták

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva