+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

ISKOLAI KALANDNAP!

Élményalapú csapatépítő játékok

Iskolai Kalandnap

Az élményszerű csapatépítő játékok fontos részét képezik minden iskolai élménynapnak, mivel ezek a tevékenységek számos előnnyel járnak azok számára, akik részt vesznek bennük.

Ezek a játékok nem csak szórakoztatóak, ami minden résztvevő számára élvezetesebbé teheti a napot, hanem lehetőséget adnak a diákoknak arra is, hogy új készségeket tanuljanak, például a kommunikáció, a bizalom, az együttműködés és a problémamegoldás terén. Továbbá az ilyen típusú tevékenységek segítenek az osztálytársak közötti kötelékek erősítésében azáltal, hogy közös élményeket teremtenek, amelyek közelebb hozhatják egymáshoz a csapatokat.

Ilyenek például a szabadtéri csapatépítő játékok, ahol a gyerekeknek együtt kell dolgozniuk egy közös cél érdekében.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet egy kalandos iskolai napból?

Az iskolai kalandnapok szervezésekor a siker maximalizálása érdekében vannak bizonyos dolgok, amelyeket előzetesen szem előtt kell tartani.

Először is, ha lehetséges, fontos, hogy a tanárok segítséget nyújtsanak minden játék során, hogy minden olyan diák, akinek extra útmutatásra van szüksége, gyorsan megkaphassa azt, ahelyett, hogy a napjukat megszakítanák a zavarodottság vagy a nehézségek miatt, hogy megértsék, mi történik.

Emellett a szülők, sőt a közösség tagjainak bevonása is segíthet a gyermekek részvételi szintjének növelésében, mivel az extra emberek jelenléte mindig plusz izgalmat ad.

Végezetül valamilyen típusú ösztönzőkkel, például nyereményekkel minden játék után bátoríthatnánk a gyerekeket arra, hogy a legjobbat próbálják ki, még akkor is, ha valamit nehéznek találnak. Ezek a technikák nem csak arról gondoskodnak, hogy mindenki jól érezze magát, hanem az egész esemény során zökkenőmentes működést is biztosítanak.

Összességében a kalandnapok nemcsak a diákok, hanem a tanárok számára is számos előnnyel járnak az iskolai napok élvezetesebbé tétele szempontjából, mivel mindenkit közelebb hoznak egymáshoz az izgalmas játékokon alapuló csapatépítő gyakorlatok révén.

Megfelelő tervezés esetén ezek az események életre szóló emlékeket teremthetnek minden résztvevő számára, még évekkel a befejezésük után is.

Amíg az összes biztonsági irányelveket követik, tényleg semmi sem akadályoz meg senkit abban, hogy nagyszerű időt töltsön az élményszerű csapatépítő játékokban való részvétellel.

Milyen is egy ilyen kaland? 

MEGMUTATJUK ITT!

Horváth András

egyetemi oktató, tréner, közösségfejlesztő

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva