+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

Céges Mikulás ajándkozással

A Grincs megtérése – A Mikulás szeretetet varázsol a céges rendezvényen

Egy Zöld szőrmók megtérése, avagy egy HC Linear Mikulás kicsit másképp

Ahogy beköszöntött december 6. napja, a Mikulás pompás kíséretével érkezett a városba, ezen belül is a HC Linear emeleti irodájába tíz vidám rénszarvasával. A karavánt a manó, a krampuszok és a hírhedt Grincs is követte. Az utóbbi, mint minden évben, nem hozott magával vidámságot, és igencsak megnehezítette az ajándékozási procedúrát. A Grincs, a jókedv helyett inkább a bajkeverő, lopkodó oldalával hívta fel magára a figyelmet. A készülődő zűrzavar elkerülhetetlenül a levegőben lógott, éreztette hatását, nemsokára közeledett az ijesztegetések időszaka, de a műsor kezdetét még ez sem tudta befolyásolni. Pontosan 17 órakor nyitottunk.

 

Az irodaház emeletén gyülekeztek kicsik és a nagyok, no meg a régebb óta fiatalok is, hogy közösen éljék át a Mikulás ajándékozásának hangulatát. Dalok csendültek fel, és a résztvevők körben táncoltak és közben énekeltek. Ez volt a nagy várva várt nap, hogy együtt ünnepelhessenek a cég dolgozói a gyermekekkel együtt.

De még csak nem is sejtettük mi vár ránk… A hangulatot kissé árnyalta a Grincs mogorva megjelenése, és az a tény, hogy nem volt éppen gyermekbarát fizimiskája ennek a zöld szörnyecskének. Mondhatni jól kibabrált vele a természet.

Persze tudni kell ennek a kis zöld koboldnak az előtörténetét, hogy tisztában legyünk azzal, miért is dermedt meg ennyire a szíve. Sajnos kiskorában nagyon sokan és sokszor szavakkal és tettekkel is bántoták, csúfolták, így ő is úgy gondolta, ideje most már bosszút állni az őt ért sérelmekért. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj isten – gondolta, és ijesztegetéseivel nagy riadalmat keltett. de mint tudjuk, amelyik kutya ugat, az nem harap. Így hát Grincs se jelenetetett valós veszélyt.

De közben megérkezett, akire tényleg vártunk…

A Mikulás az érkezésekor köszöntötte az egybegyűlteket. Alig volt benne szusz, mert egyenesen Lappföldről érkezett és az sok-sok ezer kilométerre van. Azután szép sorjában személyesen szólította a kicsiket név szerint. Elbeszélgetett velük és szüleikkel és átadta a jól megérdemelt ajándékokat, amelyeket még a Grincs sem tudott ellopni.

Eközben a manó a nagyobb gyermekeket kicsalogatta a teremből és egy élménypedagógiai alapú zsetonszerző játékra invitálta őket. A játékos kihívások során a gyerekek nem csak szórakoztak, hanem zsetonokat is gyűjtöttek, amiket aztán egy közös cél érdekében használtak fel. Összegyűjtötték az összes zsetont és az így megnövekedett erejüknél fogva a Grincs trollkodásának véget vetettek. A srácok megfogták a Grincset és annak rendje és módja szerint felvitték a Mikuláshoz, hogy szolgáltasson igazságot.

 

Képzeljétek, a Mikulás tudott mindenről. Tudta a kis zöld lény hányattatott sorsát. És még az kis zöld szív is hirtelen megnőtt, amikor a Mikulással elkezdett beszélgetni. A Grincs időközben megszelídült, és a gyerekek is kedvesek voltak vele. Így aztán mindenki láthatta, ahogy a szívében növekszik a boldogság és a jóság iránti őszinte vágy. A közmondás szerint: „Ha kedves vagy valakivel, ő is kedves lesz hozzád.” Csodák csodájára a Grincs szíve egyre csak nőtt, telis-tele lett szeretettel, és a félelemnek nyoma veszett, a gyerekek megszerették.

Tartsatok ki, Karácsonyig már nincs sok vissza, amikor újra találkozhattok Jézuskával is – szólt a Télapó. De a szán már tovahúzta őt, a rénszarvasok erőteljesen léptek, még mindig hallatszott a Mikulás ho-ho-ho-ho kiáltása, amely az egész irodaházat, sőt a várost is átjárta.

 

A gyerekek izgatottan kibontották az ajándékaikat, kipróbálták új játékaikat, majd megkóstolták a finom, illatos fahéjas csigát és kortyolgatták a jó forró teát.

Az este csodálatosan telt el, és az Élményzóna a  HC Linear csapatától egy  szeretetteljes üzenettel búcsúzott:

„Szeressétek egymást, mert a szeretet az, ami a Karácsonyt is igazán különlegessé teszi. Békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!”

Az Élmlényzóna Csapata!

www.elmenyzona.hu

 

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva