+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

Gyerektábor! Hogyan döntsd el, hogy melyik legyen a megfelelő?

A nyári szünidő a nyakunkon! Válassz jól! Sziasztok, András vagyok az Élményzónától! A következőkben átvesszük ezt a gyerektábor témát. Az első és legfontosabb az, hogy ki szervezi a tábort? Nézzél után az interneten, nézd meg a honlapjukat, a facebook jelenlétüket, mindent, amit csak tudsz a közösségi médián belül. Kiderül, hogy mennyire szimpatikusak. És válaszd azt a tábort, ami meggyőzött téged.

Milyen tematikával dolgoznak, milyen feladatokat végeznek, ki a célcsoportjuk? Van-e vezetett pedagógiai program? Nálunk az élményzónánál nagyon fontos, hogy végig vezetetett pedagógiai programon mennek keresztül a gyerekek. Minden tematikánál van egy ív a fokozatosság elvére építve. És lényeges az is, hogy képzett animátorokat, pedagógusokat foglalkoztatunk.

Mikor van a tábor? Vannak olyan szervezők, akik egy-egy hetet hirdetnek be, de van olyan is (mint mi), akik júliustól szinte a nyár végéig tartják táboraikat. Ezzel lehetőséget biztosítunk a szülőknek, hogy egész nyáron tudjanak választani táboraink közül.

Tematikára visszatérve! Vannak kalandtáboraink, kaland angolul, katonai expedíciós túlélőtábor, és pályaorientációs tábor. Nézd meg itt: MEGNÉZEM

Hogyan dolgoznak a táborokban? Ha egymásra épülő játékok vannak, ahol szépen fokozatosan be tud kapcsolódni a gyermek, akkor jó. Mi is ilyeneket szervezünk. Bármilyen fizikai adottsággal rendelkezik, részt tud venni táborainkba. Az ismerkedős, névtanulós játékoktól eljutunk az együttműködésre épülő problémamegoldó játékokig és a társas támogatás, bizalomfejlesztés is előkerül.

Miért végzik a táborszervezést? Ha hivatásuk, szívügyük, lelkesek, élnek-halnak a gyerekekért, akkor jó helyen vagy. Válaszd azt a tábort! Akár minket is. De ez könnyen „átjön”, ha már találkoztál velük, vagy követed őket a közösségi platformokon. A honlapjukon levő képek, videók, cikkek sokat elmondanak róluk.

Az életkor is fontos! Kiket várunk a táborokba?

  • A kalandtáborba 6 (5) – 12 éves (13) éves gyermekeket várunk.
  • Az angol táborba 10-14 év közöttieket (de volt már 8 éves is, akit bátran beírattak).
  • A katonai expedíciós táborba 9-14 éveseket várunk (de itt is volt már 7 éves, aki jobban bírta a menetgyakorlatot, mint a 14 éves).
  • A pályaorientációs táborba viszont olyanokat várunk, aki a 6. vagy a 7. osztállyal végzett. Tehát jövőre megy 7. vagy 8. osztályba.

Lényeges még az étkezés is. Mi napi háromszori étkezést biztosítunk. Kiszállítják, lezárva, dobozolva, higénikusan. Az evőeszközöket is mi biztosítjuk.

Röviden ennyi! A helyszín, az majdnem mindegy. A legjobbat fogjuk mi is választani. A lényeg, hogy Pécsett lesz 😊! Előreláthatólag a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti tömbjében lesz, ahogy tavaly is.

Remélem, sokatokkal találkozunk! Fontos még, hogy ha tudtok, akkor szóljatok a gyermek barátainak is, így nem kell egyedül jönnie. De ha egyedül jön, az sem nagy tragédia, hiszen fokozatosság elve, amiről korábban írtam „megvédi” majd, biztonságban lesz.

Köszönöm a figyelmet! Pozitív napot! András

Itt tudtok jelentkezni is:

GYEREKTÁBOROK JELENTKEZÉS!

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva