+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

Kötélkert-Játékliget. Izgalmas kalandok

Kötélkert – Játékliget

Izgalmas kalandok, fejlődés és bizalom.Csapatépítés, szórakozás és fejlesztés.

Kötélkert: élményközpontú, biztonságos környezetben!

Üdvözöllek az igazi kalandok birodalmában!

Induljon hát a hihetetlen próbatétel: a Kötélkert! Ez az expedíciós kihívás mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek megannyi izgalmas pillanatot és felejthetetlen élményt kínál. A Kötélkert Xtrém Kalandja, ahol a társas támogatás és a bizalomfejlesztés a legfontosabb, és ahol az egyensúly, a koordináció, és a fókusz megtartása a a kulcs a sikerhez. Ezen a pályán minden résztvevő valódi kalandokat élhet át, de egy biztonságos környezetben.

Találkozz a Kötélkerttel! Ez a megfeszített kötelekből álló ellenőrzött akadálypálya nem csupán egy egyszerű játék, hanem egy olyan hely, ahol egyéni és csoportos szórakozásra és fejlesztésre is lehetőség nyílik. A pálya elemeként fák között kifeszített kötelek szolgálnak, melyek a talaj közelében helyezkednek el (0-50 cm). Ezen a pályában nincs helye a félelemnek, csupán a kalandnak és az izgalmaknak, melyeken keresztül maradandó változások történhetnek. És történnek is.

A FELVÉTELEN A 14. másodperctől a KÖTÉLKERT egy pici részlete látható. De ez csak az egyik elem a kb 35 – féle mozgásformából.

 

A Kötélkert miben rejlik? Ez az élményközpontú kaland lehetőséget nyújt a kalandra és a sikerek megtapasztalására. Hozzájárul az önmegismeréshez, az önbizalom fejlesztéséhez és a határok feszegetéséhez. Fejleszti a vezetői készségeket, segít hatékonyabban kommunikálni, stratégiai tervezést folytatni és döntéseket hozni. Ezenkívül erősíti az egymásba vetett bizalmat, a csapatszellemet és a csapatmunkát, valamint fejleszti a felelősségvállalást.

A Kötélkert céltudatosan arra irányul, hogy a résztvevők még jobban megismerjék egymást, ösztönözzék, motiválják egymást, és megerősítsék az elköteleződést és a bizalmat. Az itt átélt mozgás, kaland és kreativitás játékos és élményközpontú módon jelenik meg. A résztvevőknek lehetőségük van kikapcsolódni, tartalmas szórakozás keretén belül egyre jobban felszabadulnak és fejlesszék szociális kompetenciáikat.

A FELVÉTELEN A 30. másodperctől a KÖTÉLKERT egy pici részlete látható. De ez csak az egyik elem a kb 35 – féle mozgásformából.

Az Élményzóna Kötélkert – Játékliget kialakítása: A játékparkban csapatépítő és ügyességi játékok várnak, a kicsiktől a tinédzserekig, sőt, a felnőttekig. Játékmesterek, animátorok és trénerek foglalkoznak a résztvevőkkel. Az élménypedagógiai elemekre épülő gyakorlatok és játékok lehetőséget adnak az egyéni és társas készségek fejlesztésére, miközben az adrenalin szint emelkedése is garantált, biztonságos környezetben. A játékok között megtalálhatóak olyan gyakorlatok, amelyek erősítik az együttműködést és versenyszellemet is.

A Kötélkert lényege: A résztvevők játékos mozgással szinte észrevétlenül bevonódnak, bővítik mozgásrepertoárjukat, miközben a szokatlan helyzetek szinte kirobbantják őket a komfortzónájukból. Az izgalom, a kockázat és a kíváncsiság hajtja őket a vállalkozó kedv felé. Már a komfortzóna határain túl, a kalandzónában találják magukat – amit mi ÉLMÉNYZÓNÁNAK nevezünk – ahol felfedezhetik a saját és mások határait, miközben fejlesztik mozgáskészségüket. Mozgásformák sokasága várja őket a Kalandpályán: kúszás, csúszás, járás, futás, egyensúlyozás, mászás, támaszkodás, megtartás, szökdelés, ugrálás, függeszkedés, lógás, lengés, hintázás, dobás, elkapás. A legfontosabb, hogy a Kötélkert biztonságos, így még az átlagos vagy gyengébb fizikai állapotban lévő résztvevők is képesek teljesíteni a feladatokat.

Indulj el a Kötélkertben rejlő kalandra, és fedezd fel a benned szunnyadó túlélőt! Merülj el a pálya izgalmaiban és hagyd, hogy a csoportodban, közösségedben fellelhető erő és támogatás hajtsanak előre. Itt nincs helye a félelemnek, csupán a váratlan kihívásoknak és a fejlődésnek. Legyen ez az expedíció igazi élményekkel és lendülettel teli utazás a Kötélkertben!

Az Élményzóna által kifejlesztett Kötélkert felépítése – 7 akadály (vagy akár több) – az outdoor csapatépítés részeként:

  1. „Menekülés a lángoló erdőből” – liánon való átkelés segítségével
  2. „A szakadék felett” – alacsony kötélpálya
  3. „Át a sötét erdőn” – bekötött szemmel kötélen való haladás
  4. „Lézermező” – kötélerdőn való áthaladás
  5. „Elektromos kerítés – Viharban”
  6. „Kincs a kút felett”
  7. „Kötéltánc”
  8. „Szökés a börtönből”
  9. „Át a dróthálón keresztül”
  10. „Mászás a magasban”

 

REGISZTRÁLJ ITT, HA SZERTNÉD HASONLÓ ÉLMÉNYBEN RÉSZESÍTENI A CSAPATODAT, OSZTÁLYODAT, CÉGEDET!

REGISZTRÁLOK

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva