+36 30 9937302

horvathandras@elmenyzona.hu

Blog

MBTI teszt – Csapatépítés (2)

TESZT a CSAPATÉPÍTÉSBEN (2. rész)

Az MBTI teszt: kulcs a személyes és szakmai sikerhez. Kódok mögött rejlő erősségek felfedezése, mások megértése. Teszteld magad, formálj jövőt!

Az MBTI teszt egy személyiségteszt, amelyet Katherine Briggs és Isabel Myers fejlesztett ki a 20. század közepén. A teszt alapja Carl Gustav Jung svájci pszichoanalitikus elmélete, aki azt állította, hogy az emberek négy alapvető pszichológiai funkció mentén differenciálódnak: érzékelés, intuíció, gondolkodás és érzés.

A teszt célja, hogy meghatározza a személyiség típusát a négy funkció kombinációjából, amelyeket egy-egy betűvel jelölnek: E (extravertált), I (introvertált), S (érzékelő), N (intuitív), T (gondolkodó), F (érző), J (ítélő) és P (érzékelő). A teszt eredményeként egy négybetűs kód adódik, amely 16 lehetséges személyiség típus egyikét jelöli.

Az MBTI teszt hasznos lehet önmagunk és mások megismerésében, valamint a kommunikáció, a konfliktuskezelés, a csapatmunka, a karriertervezés és a személyes fejlődés területén. A teszt segíthet felismerni az erősségeinket és a fejlesztendő területeinket, valamint megérteni, hogy mások hogyan gondolkodnak, éreznek és viselkednek. A teszt azonban nem jelent egyértelmű címkét vagy beskatulyázást, hanem inkább egy kiindulópontot, amelyet további tényezők is befolyásolhatnak, mint például a környezet, a tapasztalat, a motiváció és a kultúra. A teszt nem méri az intelligenciát, a képességeket, a személyiségzavarokat vagy a mentális egészséget.

 

Fedezd fel velünk azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyek tovább fokozzák csapatod hatékonyságát!

Ne késlekedj, válassz minket, és rendezzünk együtt egy lenyűgöző workshopot, ahol kibontakozhat csapatod rejtett potenciálja.

Ismerd meg, kik alkotják csapatodat, és fedezd fel azokat az egyedi jellemzőket, amelyek kiválóvá teszik őket különböző kommunikációs helyzetekben.

Legyél részese a sikeres csapatépítés varázsának, és lendítsd előre vállalkozásodat az eredményes kommunikáció erejével!

Itt tudsz jelentkezni a „KÓDOK MÖGÖTT REJLŐ ERŐSSÉGEK WORKSHOPRA”: JELENTKEZÉSI LAP

 

Tudod mit! Töltsd ki a tesztet itt alább!

MBTI teszt

Térjünk most részletesebben az egyes MBTI személyiségtípusokra:

ISTJ – Az ellenőrző:

Az ISTJ tipikusan megbízható, rendszerető és kötelességtudó. Szeretnek tervszerűen cselekedni, terveket készíteni és a rendet tartani. Jól alkalmazkodnak strukturált környezetekhez és hagyományos értékeket tisztelnek.
ISFJ – Az ápoló:

Az ISFJ-k gondoskodó és empatikus egyének. Szeretnek segíteni másoknak, és kötelességtudatuk erős. Fontos számukra a család, a barátok és a hagyományok tisztelete.
INFJ – Az elérő:

Az INFJ egy kreatív és elkötelezett típus, gyakran inspiráló vezetőként jelennek meg. Mély érzéseik vannak az értékekről és a jövőképekről. Empatikusak és gyakran érzik mások szükségleteit.
INTJ – A szakértő:

Az INTJ-k analitikus gondolkodásúak, kiváló stratégiai tervezők és rendszermérnökök. Célorientáltak és határozottak, gyakran hosszú távú célokat tűznek ki és követnek.
ISTP – Az alkalmazkodó:

Az ISTP-k praktikus, alkalmazkodó és kreatív problémamegoldók. Élvezik a kihívásokat és a változatosságot, szeretnek dolgozni kézzel és megérteni a dolgok működését.
ISFP – Az alkotó:

Az ISFP-k érzékeny művészek és alkotók. Szívesen élnek a pillanatban, és a szépséget és harmóniát keresik a világban. Kreatív és elkötelezett az értékeikhez.
INFP – Az álmodozó:

Az INFP-k idealisták, akik mély érzéseik és elveik iránt elkötelezettek. Kreatívak és gyakran keresik a személyes értelmet és célt az életben.
INTP – Az értő:

Az INTP-k logikus gondolkodók, akik érdeklődnek a tudomány és a filozófia iránt. Gyakran élnek az elméleti gondolkodásban és élvezik az intellektuális kihívásokat.
ESTP – A cselekvő:

Az ESTP-k élettel teli cselekvők, akik szeretik az izgalmakat és kihívásokat. Kockázatvállalók és taktikai problémamegoldók, élvezik a pillanatot.
ESFP – A szórakoztató:

Az ESFP-k szórakoztató és érzéki egyének, akik szeretik az élet örömeit. Társaságkedvelők és kreatívak, gyakran a figyelem középpontjában vannak.
ENFP – A felfedező:

Az ENFP-k inspiráló felfedezők, akik érdeklődnek az emberek és az ötletek iránt. Kreatívak és gyakran szórakoztatóak, szeretik az új lehetőségeket.
ENTP – Az újító:

Az ENTP-k célorientált, ötletgazdag és szeretik a kihívásokat. Gyakran vezetőként vagy vállalkozóként jelennek meg, szeretik az új ötleteket és a változást.
ESTJ – A vezető:

Az ESTJ-k gyakorlatias és határozott vezetők, akik szeretik a rendet és a szervezettséget. Jellemzőjük a határozott döntéshozatal és a hagyományok tisztelete.
ESFJ – Az ösztönző:

Az ESFJ-k társasági és gondoskodó személyek, akik szeretnek másokat támogatni és ösztönözni. Fontos számukra a közösség és az emberi kapcsolatok.
ENFJ – A mentor:

Az ENFJ-k empátiával rendelkező vezetők, akik inspirálni szeretik másokat. Fontos számukra mások támogatása és a közösség érdekében való munka.
ENTJ – A parancsnok:

Az ENTJ-k határozott és célorientált vezetők, akik szeretik a stratégiát és a rendszeralkotást. Gyakran eredményorientáltak és hatékonyan szervezik meg a csoportokat vagy szervezeteket.
Fontos megjegyezni, hogy minden személy más és egyedi, és bár az MBTI kategóriák nagyon hasznosak lehetnek, nem mindenki illik pontosan egy típusba. Az egyes személyek változhatnak különböző helyzetekben és időszakokban az életük során. Az MBTI segíthet az önismeretben és a kommunikáció javításában, de nem szabad szigorú dobozként kezelni az egyéni személyiséget.

TÁMOGASS MINKET!

Ne hagyd veszni, SZJA-d 1+1%-át!

Élményzóna Egyesület

Adószám: 18307766-1-02

Kapcsolat

Copyright © 2023 Élményzóna Egyesület | Minden jog fenntartva